ІОП "ТЕХНОЛОГІЇ ДИСТАНЦІЙНОЇ ОСВІТИ"
Пятница, 29.03.2024, 11:46
Меню порталу
Пошук
Друзі порталу
Вища школа
Корисні посилання
МОН України

ДНУ "ІМЗО"

НАПН України

НАН України

Якість освіти

Educational Era

Нова українська школа

Університет менеджменту освіти

Педрада (портал освітян України)

Луганська облдержадміністрація

Управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації

Законодавство України

Електронні інформаційні ресурси Національної бібліотеки ім. Вернадського

Пошук поштових відправлень

Наше опитування
Чи хочете ви одержати другу вищу освіту:
Всего ответов: 17
Статистика


Украина онлайн
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2012 » Июнь » 1 » НОВІТНІ ДОСЯГНЕННЯ У ГАЛУЗІ ФІЗИКИ ВИСОКИХ ЕНЕРГІЙ: НАУКА Й ОСВІТА
15:12
НОВІТНІ ДОСЯГНЕННЯ У ГАЛУЗІ ФІЗИКИ ВИСОКИХ ЕНЕРГІЙ: НАУКА Й ОСВІТА

   29 травня 2012 року в м. Алушта Автономної Республіки Крим в рамках Всеукраїнського науково-освітнього проекту «Наука ХХІ століття: перспективні напрями розвитку» та міжнародного семінару «Перспективи фізики і CMS в галузі Very High Luminosity, HL-LHC» відбувся науково-практичний семінар з фізики.

Пещеріна Тетяна Вікторівна, заступник директора Національного центру «Мала академія наук України», м. Київ

   Захід було організовано Національним центром «Мала академія наук України» спільно з Об’єднаним інститутом ядерних досліджень (м. Дубна, Росія) за підтримки Державної агенції з питань науки, інновацій та інформатизації України, Європейської організації ядерних досліджень (ЦЕРН, м. Женева, Швейцарія), Об’єднаного інституту ядерних досліджень (м. Дубна, Росія) з метою ознайомлення учасників із новітніми науковими досягненнями у галузі фізики високих енергій.

Гриньов Борис Вікторович, перший заступник голови Державної агенції з питань науки, інновацій і інформатизації України, д.т.н., академік, м. Київ

   У семінарі прийняли участь понад 170 учасників, серед них: педагоги вищих навчальних закладів, вчителі загальноосвітніх навчальних закладів та керівники секцій територіальних філій Малої академії наук.
  Луганщину представили Олексій Воронкін, старший викладач Луганської державної академії культури і мистецтв,  керівник секції «Експериментальна фізика» ЛОМАНУМ та Михайло Земзюлін, аспірант Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, керівник секції «Машинобудування» ЛОМАНУМ.


За підсумками науково-практичного семінару учасникам були вручені іменні Атестати


Неформальне спілкування у перерві семінару між керівником інформаційно-освітнього порталу "Технології дистанційної освіти" Олексієм Воронкіним та радником генерального директора ЦЕРН з міжнародних відносин Тадеушем Куртика

   На протязі 8 годин учасники плідно обговорили ряд найактуальніших питань, серед яких: діяльність та освітні програми Європейської організації ядерних досліджень та Об'єднаного інституту ядерних досліджень, фізичні експерименти на Великому адронному колайдері, український вклад в створення одного з детекторів Великого адронного коллайдера – мюонного соленоїда, реалізація розподілених GRID-обчислень, організація науково-освітнього проекту  «Зливи знань» та ін.

Пакуляк Станіслав Здиславович, директор Освітньо-наукового центру Об’єднаного інституту ядерних досліджень (м. Дубна, Росія), д.ф.-м.н.

   Було наголошено на пріоритетності отримання Україною статусу держави – Асоційованого члена ЦЕРН, що дозволить створити найкращі умови для максимального залучення українських науковців у програмах ЦЕРН, сприятиме комплексному розвитку GRID-технологій в Україні та удосконаленню підготовки молодих учених в області теоретичної, експериментальної й прикладної фізики. Слід зазначити, що ЦЕРН вніс вклад не тільки в розвиток фізики високих енергій, а й в розвиток сучасних інформаційних технологій (у тому числі й освітніх), адже саме в ньому зародилася технологія Всесвітньої павутини (www) та було створено протокол HTTP.

Віктор Кім, заступник керівника відділу фізики високих енергій Петербурзького інституту ядерної фізики Російської академії наук; професор Санкт-Петербурзького державного політехнічного університету, д.ф.-м.н.

   За підсумками науково-практичного семінару учасникам були вручені іменні Атестати освітньої групи ЦЕРН.

   Завантажити програму семінару

   Більш детально з інформацією можна ознайомитися на сайтах:
Просмотров: 2638 | Добавил: voronkin | Рейтинг: 5.0/1
Українські свята
Праздники Украины
Форма входа
Календар
«  Июнь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Edutopia RSS
Архів записів
ІОП "Технології дистанційної освіти" © Lugansk, Ukraine, 2024 Конструктор сайтов - uCoz