ІОП "ТЕХНОЛОГІЇ ДИСТАНЦІЙНОЇ ОСВІТИ"
Пятница, 26.04.2024, 17:34
Меню порталу
Пошук
Друзі порталу
Вища школа
Корисні посилання
МОН України

ДНУ "ІМЗО"

НАПН України

НАН України

Якість освіти

Educational Era

Нова українська школа

Університет менеджменту освіти

Педрада (портал освітян України)

Луганська облдержадміністрація

Управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації

Законодавство України

Електронні інформаційні ресурси Національної бібліотеки ім. Вернадського

Пошук поштових відправлень

Наше опитування
Чи потрібен тьютор у дистанційній освіті?
Всего ответов: 16
Статистика


Украина онлайн
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2011 » Октябрь » 10 » WizIQ – web-платформа для оn-line взаємодії
16:07
WizIQ – web-платформа для оn-line взаємодії
УЧАСНИКАМ ПРОЕКТУ "ВІРТУАЛЬНА ФІЗИКА"

Вебінар (від англ. webinar – web-based seminar) – це «віртуальний» on-line семінар (нарада, лекція, презентація, конференція, круглий стіл, публічний захист роботи, тренінг, опитування), організований за допомогою Internet-технологій відповідними програмними засобами, який надає можливість ведучому (модератору, тренеру, консультанту, професіоналу, педагогу, тьютору ) передавати інформацію (досвід, знання, вміння, завдання), а учасникам отримувати інформацію і навчатися за допомогою віртуального класу, в якому є можливість чути і бачити один одного де б вони не знаходились.

Вебінару властива головна ознака семінару – інтерактивність. Головне, що вебінар повністю відтворює атмосферу звичайної лекції. Слухачи можуть бачити і слухати викладача, задавати йому запитання або давати стислі відповіді на поставлене питання.

Р Е Є С Т Р А Ц І Я
Для участі у вебінарах (он-лайн лекціях, семінарах) з курсу "Вступ до фізики звуку” необхідно на головній сторінці платформи WizIQ (http://www.wiziq.com) зареєструватися.



У вікні слід на англійській мові заповнити поля:
Name – ім'я-нік для входу в систему;
Your e-mail – електронна адреса, на яку прийде підтвердження про успішну реєстрацію;
Password – пароль для входу в систему (слід звернути увагу на те, що пароль повинен мати не менш 6 символів, краще коли це буквено-цифрова комбінація).

Натисніть кнопку Join now (або create my account) та дочекайтеся завантаження сторінки, яка буде розділена на 3 блоки.



Перший блок присвячено студентам та слухачам; другий, відповідно, викладачам; третій – користувачам сервісу від організацій.
Слухачам курсу слід обрати – Tell us what you want to learn.
Далі необхідно перейти в розділ Learning a subject та заповнити поля як це показано на рис. нижче. У полі Language of Instruction оберіть Russian.



Наприкінці оберіть Submit.
На цьому реєстрація завершена.
Для верифікаціїзалишається перевірити електронну поштову скриньку, зазначену при реєстрації, й у вхідному листі від wiziq перейти по посиланню (Click here to Verify Now). Якщо все вірно зроблено – то ви побачите надпис "your email address is now verified”.
Далі треба встановити часовий пояс. Для цього у розділі Personal Information (інформації про ваш аккаунт), підрозділі Time Zone (для жителів України)
слід обрати: GMT+02:00 (Helsinki, Kyiv, Riga, Sofia, Tallinn, Vilnius). Він буде використовуватися системою при вказівці часу початку вебінарів.
Тепер необхідно перейти на сторінку викладача курсу за адресою http://www.wiziq.com/alexey-voronkin1044903, та обрати Follow this Member ( тобто приєднатися до друзів) та додати його адресу до себе в контакти Add as Contact.



Платформа wiziq – це багатофункціональний мережевий сервіс, який крім навчання пропонує й інші можливості для роботи в Internet. Однією із таких можливостей є пошта. Щоб перейти до своєї поштової скриньки, лівою кнопкою миші клацніть на Inbox у верхньому правому куті сторінки. У дужках вказується кількість непрочитаних листів (див. рис. нижче).



Перед початком кожного вебінару з курсу "Вступ до фізики звуку” на вашу скриньку буде надходити лист із зазначення часу початку вебінару, а також посиланням на вхід до вебінару! Для участі треба приєднатися до класу за допомогою кнопки
Join this Class.
Для участі у курсі мати камеру та мікрофон не обов’язково!

Список інших on-line вебінарів сервісу ви завжди можете передивитися, для цього потрібно обрати внизу ліворуч на сторінці опцію Online Classes. Кожний представлений тут вебінар має наступні категорії: назву, дату проведення, автора, ціну, тривалість, кількість учасників. Всі заняття, які проходять у цей час відзначені значком Live. Щоб побачити список занять, які вже заплановані та будуть проводитися треба перейти на View all Live Public Classes (див. рис.).



Для того, щоб приєднатися до вебінару, лівою кнопкою миші клацніть по його назві. На сторінці з описом вебінару натисніть на кнопку Join this Class. Для того, щоб зайти у вебінар оберіть Launch Class. На цій же сторінці перевіряється правильність настроювань мікрофона, колонок і web-камери в тест режимі – Device Settings.



Кнопка Launch class запускає вебінар, що почнеться в зазначений час.

Коли вебінар розпочався його ведучий визначає коли й кому з його аудиторії надати слово. По кожному користувачу є вікно з відповідними настроюваннями й ведучий вмикає (вимикає) окремо камеру та мікрофон.
Кожний учасник також може попросити у ведучого слово, як в текстовому чаті, який не можливо вимкнути, так і підняттям віртуальної руки. Ведучий миттєво отримає прохання слухача в окремому вікні.

Просмотров: 1718 | Добавил: voronkin | Рейтинг: 5.0/2
Українські свята
Праздники Украины
Форма входа
Календар
«  Октябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Edutopia RSS
Архів записів
ІОП "Технології дистанційної освіти" © Lugansk, Ukraine, 2024 Конструктор сайтов - uCoz